De Commissie Watersport Opleidingen (CWO)

Veel vaarscholen en watersportverenigingen zijn aangesloten bij de Stichting Commissie Watersport Opleidingen. Zeilscholen die bij de CWO zijn aangesloten voldoen aan de eisen van de Stichting CWO. Er zijn bijvoorbeeld eisen voor de staat van onderhoud van het instructiemateriaal, de veiligheid, de diplomering van instructeurs en de kwaliteit van leidinggevende. Elke locatie wordt regelmatig gecontroleerd of nog aan alle eisen van de CWO wordt voldaan. Totaal werken ongeveer 70 vaarscholen en 160 watersportverenigingen (die zijn aangesloten bij het watersportverbond) met het CWO-systeem.

De Stichting CWO is een samenwerkingsverband van de ANWB, het Watersportverbond en de Hiswa. Deze stichting stelt zich tot doel een uniform diplomasysteem voor vrijwillige vaaropleidingen in te richten en in stand te houden. Zo zijn er diploma’s voor bijna elke watersportdiscipline (bijv: kielbootzeilen, jeugdzeilen, zeezeilen, brandingsurfen etc.).

Naast deze diploma’s voor watersporters zijn er ook opleidingen en diploma’s voor instructeurs en examinatoren in elke tak van watersport. Bovendien wil de CWO de kwaliteit van de vaaropleidingen in Nederland waarborgen en die kwaliteit zichtbaar maken voor de watersporters.

zie: www.cwo.nl

This entry was posted in Opleidingen and tagged , on by .

About Marijn Stokker

Ik zeil en geef les op kielboten en (twee en eenmans) zwaardboten en ben ik Opleider van de CWO in deze disciplines. Ik ben met name actief op Zeil- en Surfschool Neptunus. Verder heb ik team gezeild in het universiteitsteam van Edinburgh. Ook ben ik een trotse bezitter van een 470. Vanuit deze achtergrond zijn dus veel berichten geplaatst.

One thought on “De Commissie Watersport Opleidingen (CWO)

 1. Coen Eisma (CWO-coördinator)

  Leuk stukje, altijd goed om mensen over de CWO te informeren 😉

  Jullie maken echter gebruik van een oud CWO-logo. Ik zal de goede naar jullie toesturen.

  Groeten, Coen (CWO-coördinator)

  Ps: het is DE CWO, niet HET CWO 😉

  Naschrift BeterZeilen.nl: Bedankt! Inmiddels allemaal aangepast!

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.