Zeiltekens

Een overzicht van veel voorkomende zeilklassen in Nederland.

De afbeelding is gevonden op jensereclameletters.nl/zeilteke.html

By Pieter Moerman | This entry was posted in Wedstrijdzeilen, Zeilen and tagged . Bookmark the permalink.

11 Responses to Zeiltekens

 1. J. H. Nonkes says:

  Ik heb een grootzeil met een voor mij een onbekent zeilteken.Het zijn 2 driehoekken die met de punten tegen elkaar liggen en het lijkt dan op een vlinderstrik.Afm. voorlijk 6.40 en onderlijk 2.25.Kunt u mij vertellen waar dit een zeil van is.
  M.vr.gr. J.H. Nonkes

 2. R.J. van Eenennaam says:

  Ik heb eenzelfde grootzeil. Zelfde teken. Als iemand het antwoord weet, hou ik me ook aanbevolen.

  M. vr. gr.

 3. michiel feldberg says:

  ik heb op Loosdrecht op 15 augustus een kajuitboot gezien met in het zeil 2 zwarte driehoeken met de punten horizontaal naar elkaar toe. Ik ben langszij gevaren en ze zeiden Albin ……… maar dit lijkt toch niet te kloppen. Ik kan het niet vinden op internet maar het lijkt geen zeldzaam zeilteken volgens mijn visuele geheugen. Dit klopt wel want in het boek Klassieke Scherpe Jachten in Nederland van Akko Kalma en Ron Valent (red.), 1994 staat een foto van het type Baby Weekender, van van de Stadt, 1953 met een dergelijk zeilteken op blz. 124 maar ook op blz. 172 bij type Boemerang van Kroes, 1958 en op blz. 161 bij type Scandinavische Volsboot uit 1965 gebouwd bij Kroes. Het lijkt een algemeen zeilteken voor kajuitboten. Botenbouwer Kroes uit Kampen weet het ongetwijfeld.

  • Ad jacobs says:

   Wow wat een info maar helaas staat mijn teken er niet tussen,het betreft een open polyester zeilboot van 7×2 meter en het zou een Brasser moeten zijn,dan verwacht je een B in het zeil,maar ik zie nu een L waarvan de lange poot verlengt is met een S of slang erdoor/omheen,wat is DAT dan voor zeilboot?

   Ad

 4. maarten says:

  is het niet NKK (Nederlandse Kruiser Klasse)

 5. jos says:

  twee liggende rode driehoeken met de punten tegen elkaar is een varne 27 of 850. het schijnt de lichtbundel voor te stellen van varne lighthouse.
  http://www.varne.co.uk/site/specs.htm

  groetjes jos

 6. pieter says:

  Is het niet een Diabolo?

 7. Huisman says:

  Het is de mustang. Het staat op een lijst met de in Loosdrecht meest voorkomende zeiltekens. Uigave van Jac. Hey zeilschool Bussum. Staat geen jaar van uitgifte bij, volgens mij heel oud.

 8. What’s up,I read your blog named “Zeiltekens | BeterZeilen.nl” regularly.Your writing style is witty, keep up the good work! And you can look our website about تحميل افلام.

Leave a Reply

Your email address will not be published.