Instructievideo voor de beginnende zeiler

Begonnen met zeilen? Beter leren zeilen? Dan ben je aan het goede adres! Speciaal voor de beginnende zeiler is er een instructievideo, waarin de praktische basisvaardigheden worden behandeld die je nodig hebt om te leren zeilen. Ideaal om te kijken voordat je (weer) aan boord stapt. Of wanneer je een praktijkles hebt gehad, en je de geleerde vaardigheden weer even wilt opfrissen!

De DVD bestellen is niet meer mogelijk.

De video volgt op hoofdlijnen het diploma CWO I, het diploma voor de beginnende zeiler.  Deze video is speciaal gemaakt voor die zeilers, die de basisbeginselen van het zeilen willen leren of willen opfrissen. In de instructievideo wordt gevaren met een Valk, de meest gebruikte lesboot in Nederland, onder gunstige omstandigheden: een rustig vaarwater en een matige wind.

Reacties van gebruikers

“Maandag de instructievideo met een aantal instructeurs bekeken. Super duidelijk! En handig! We gaan dit zeker gebruiken bij de zeillessen.”

“Is er een vervolg op deze DVD ? Leuk gemaakt en heel duidelijk.”

“Ik ben zelf zeilinstructeur geweest en veel van mijn neefjes, nichtjes en buurkinderen willen graag van me leren zeilen. Voorheen gaf ik ze daarvoor de (kleine) leidraad voor zeilers om zich voor te bereiden en terug te kunnen lezen. Maar het lijkt me leuk dit aan te vullen met beelden.”

“Ik heb er nu al punten uit gehaald, die ik was vergeten van mijn lessen. Ik heb er dus nu al wat aan. Ik ben pas bij het bedienen van de touwen. Ik ben dus blij met de DVD.”

Lees hier het artikel in de Waterkampioen van Beterzeilen.nl, over het voor- en nadeel van digitale leermiddelen.

Onderwerpen

De instructievideo bevat de volgende onderwerpen:

 • De boot vaar- en nachtklaar maken;
 • Verhalen van het schip (het schip verplaatsen zonder zeilen, maar door middel van bomen, peddelen, motoren of jagen);
 • Hijsen en strijken van de zeilen;
 • Sturen-, roer-, en schootbediening;
 • Stand en bediening van de zeilen;
 • Overstag gaan;
 • Gijpen;
 • Aanleggen aan hogerwal;
 • Afvaren van hogerwal;
 • Reven van het eigen schip;
 • Afmeren op de eigen ligplaats.

De video wordt geleverd op een dvd, en duurt in totaal 65 minuten. Elk van de onderwerpen is voorzien van diverse cameraposities, een duidelijke voice-over uitleg, en vooral veel praktijkvoorbeelden. Speciaal voor deze video is een stellage met HD videocamera gebouwd, zodat je levensecht aan boord mee kunt kijken. De video gaat alleen over praktijksituaties: theorieonderwerpen worden niet behandeld. De video is gemaakt door een groep ervaren zeilinstructeurs en wedstrijdzeilers (opleiders en instructeurs niveau 4).

Bestellen

De dvd bestellen is niet meer mogelijk.

One thought on “Instructievideo voor de beginnende zeiler

 1. Gerben van Triest

  Goede avond,

  openstaande DVD is niet meer te bestellen. kunt u mij aangeven hoe ik toch hieraan kan komen. Ik wil hem gebruiken voor een waterscouting groep.

  Met vriendelijke groet,

  Gerben van Triest

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.