Instructievideo: Roll-tack

Instructievideo: roll-tack (rollende overstag) in een zwaardboot (laser pico).

Iets wat in deze video niet duidelijk genoeg is, is het ‘afmaken’ van de roll-tack. In het filmpje wordt namelijk niet ‘agressief’ genoeg de boot weer vlak getrokken, waardoor er minder snelheid wordt gemaakt dan mogelijk. Zie hieronder voor de post waarin dit duidelijker wordt.

Kijk hier voor meer informatie over de roll-tack: roll-tack en overstag gaan.

This entry was posted in Geen categorie on by .

About Marijn Stokker

Ik zeil en geef les op kielboten en (twee en eenmans) zwaardboten en ben ik Opleider van de CWO in deze disciplines. Ik ben met name actief op Zeil- en Surfschool Neptunus. Verder heb ik team gezeild in het universiteitsteam van Edinburgh. Ook ben ik een trotse bezitter van een 470. Vanuit deze achtergrond zijn dus veel berichten geplaatst.

One thought on “Instructievideo: Roll-tack

  1. Henk

    Dit is absoluut geen rolltack… op de instructievideo staat een relatief normale overstag die kwa koersen slecht wordt uitgevoerd.

    Gewichtstrim is helemaal achterin de boot, boot wordt niet vlakgetrokken na de manouvre, roer staat praktisch helemaal dwars, geen voorbeeld van een goede roll-tack.

    lekker zonder zwemvest rondvaren op een laser pico, de tupperwareboot onder de zwaardboten.. zoek een beter voorbeeld man;)

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.